Wygląda bardzo apetycznie i jest naprawdę smaczna
Składniki
- 200 g fileta z ryb dorszowatych
- 100 g mąki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka soli
- 3 jajka
- 2 łyżki stoł. soku z cytryny
- 2 łyżki stoł. drobno posiekanego koperku
- 1 pęczek warzyw do zupy
- 1,5 l wody
- 1 łyżka stoł. drobno posiekanej pietruszki
- 2 łyżeczki soli ziołowej
- 1 łyżka stoł. ziaren kopru
- szczypta białego mielonego pieprzu
Pełnowartościowa recepta. Niezbyt droga
Wartości odżywcze na osobę
- 1650 kJ/ 395 kcal
- 20 g białka
- 2 g tłuszczu
- 70 g węglowodanów
Przygotowanie: 40 min.
Przyrządzanie
Rybę umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i poćwiartkować. Rybę i cebulę zmiksować. Następnie wymieszać z mąką, jajkami, 1 łyżką soku z cytryny, 1 łyżką posiekanego koperku i pieprzem. Ziarna kopru przyprażyć na małym ogniu w garnku, dodać pokrojone warzywa, zalać wodą i zagotować. Z przygotowanej masy uformować małe klopsiki i włożyć do gotującego wywaru. Gotować na małym ogniu 10 min. Garnek zdjąć z ognia i wsypać resztę koperku i pietruszki. Wlać resztę soku z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz