Wygląda i smakuje wiosennie
Składniki
- 100 g świeżego szpinaku
- 200 g twarożku homogenizowanego
- 200 g creme fraiche
- 150 g krewetek ( krewetka północna)
- 1 szalotka
- 2 łyżeczki sosu sojowego ( np: Kikkoman)
- 1/2 łyżeczki słodkiej zmielonej papryki
- 2 łyżki stoł. pokrojonego szczypiorku
- 1 pęczek rzodkiewki
Łatwo i szybko
Wartości odżywcze na osobę
- 1085 kJ/ 260 kcal
- 17 g białka
- 18 g tłuszczu
- 6 g węglowodanów
Przygotowanie: 30 min.
Przyrządzanie
Szpinak umyć, usunąć żyłki z liści i wyłożyć listkami 4 koktajlówki. Szalotkę obrać, drobno posiekać i wymieszać z twarożkiem, creme fraiche, krewetkami. Dodać sos sojowy, paprykę i łyżkę szczypiorku. Wymieszać i napełnić koktajlówki. Posypać pokrojoną w plasterki rzodkiewką i resztą szczypiorku. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz