Nazywam się Edward Noch,
stworzyłem ten Blog, aby podzielić się z wami moją wiedzą o
rybach. Moja, dotychczasowa droga życiowa nie jest wjątkowa,
powiedziałbym- raczej zwyczajna. Mieszkałem na Pomorzu Zachodnim.
Matura, studia na Wdziale Rybactwa Morskiego i Technologii Zywności
w Szczecinie. 10 lat pracy w rybołówstwie dalekomorskim jako
technolog. W tm czasie miałem okazję poznać trochę świat.
Zetknąłem się też z różnymi kulturami, także kulinarnymi.
Ostatnie 10 lat pracowałem na słynnym Hamburger Fischmarkt, gdzie
byłem odpowiedzialny za zaoparzenie hamburskich restauracji w ryby
i owoce morza. Chciałbym tutaj nadmienić, że w Hamburgu żyje
grubo ponad 100 narodowości. Każda grupa narodowościowa kultywuje
też swoją kuchnię. To pozwoliło mi poznać i nauczyć się wielu
rzeczy. Uświadomiłem sobie także, że nasza wiedza o kuchni rybnej
jest bardzo mała.Teraz jest już trochę lepiej, Ale jeszcze jest
dużo do zrobienia. Postanowiłem pisać tego bloga, aby państwu
pokazać, że można w bardzo prosty sposób gotować smaczne i
naprawdę niedrogie potrawy z ryb. Pokażę państwu co jedzą ludzie
w krajach, gdzie kuchnia rybna jest od wieków kuchnią narodową .
Mam nadzieję , że każdy znajdzie coś dla siebie.
Pozdrowienia
Edward Noch
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz