Sałatki i przystawki rybne



Sałatki i przystawki (zwane też koktajlami) z ryb i owoców morza są nieodzownym i bardzo popularnym elementem kuchni rybnej. Ich zaletą jest łatwość przyrządzenia. Poza tym są bardzo smaczne i niedrogie. Przez to, że najczęściej są bardzo kolorowe, prezentują się doskonale na talerzu i wzbogacają każde przyjęcie. Spróbujcie! A na pewno zaskoczycie swoich domowników i gości.




Wszystkie przepisy są podawane w proporcjach na cztery osoby!

Matjas w sosie musztardowym. Pikantny speciał z Danii

Sałatka z tuńczyka.  Trochę egzotyki z Karaibów

Kanapki z kremem makrelowym Świetna zakąska do aperitifu

Koktail z matjasa. Warto spróbować

Roladki z wędzonego łososia. Bardzo i nteresująca zakąska

Koktajl z homara. Dla ludzi z dobrze rozwiniętym zmysłem smaku

Koktajl z garneli. Elegancka przystawka na specjalne okazje

Filet z matjasa gospodyni. Recepta, której nie można pominąć

Avocado faszerowane łososiem. Orginalne, smaczne i bogate w witaminy

Omlet z krewetkami. Przystawka z tradycją

Koktajl wiosenny. Wygląda i smakuje wiosennie

Garnelenragout w cieście francuskim.  Można powiedzieć, coś dla prawdziwych koneserów

Scampi zapiekane z ogórkiem. Smakosze, którzy chętnie jedzą skorupiaki, będą zadowoleni 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz