Składniki
2 cebule
2 jajka
4 ogórki kiszone
2 owoce avokado ( średnio dojrzałe)
2 puszki tuńczyka w oleju
2 łyżki stoł. soku z cytryny
3 łyżki stoł. remoulade albo majonezu sałatkowego
sól, biały mielony pieprz, szczypta cukru
Bardzo smaczna, tania i łatwa do przygotowania
Wartość odżywcza na osobę
- 2220 kJ/530 kcal.
- 28 g białka
- 43 g tłuszczu
- 7 g węglowodanów
Przyrządzanie
Jajka ugotować na twardo. Cebulę obrać i drobno posiekać. Avocado obrać ze skórki usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Ogórki opłukać i także pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać w pojemniku, dołożyć mięso z tuńczka z puszek (razem z olejem) wlać sok z cytryny i dodać pokrojone w kostkę jajka. Dołożyć majonez, przyprawić solą i pieprzem. Można trochę złagodzić szczyptą cukru.
Ostrożnie wymieszać. Serwować z białym pieczywem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz