Składniki
24 garnele w pancerzyku ( np: krewetka północna, shrimps)
100 g pieczarek
50 g majonezu
100 g ugotowanych szubków szparagów (
mogą być ze słoika)
1 główka sałaty ( tylko środkowa
część, gdzie liście są najdelikatniejsze)
szczypta soli, białego pieprzu i
cukru.
Słynna recepta
Wartość odżywcza na osobę
- 670 kJ/ 160 kcal
- 18 g białka
- 8 g tłuszczu
- 4 g węglowodanów
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie
Garnele wyłuskać z pancerzyków,
usunąć jelito, umyć i osuszyć. Pieczarki oczyścić, umyć i
pokroić w cienkie paski.Listki sałaty opłukać i osuszyć. Pokroić
w cienkie paski. Sok z cytryny wymieszać z solą, pieprzem, cukrem i
majonezem. Garnele, czubki szparagów i paseczki sałaty wymieszać z
sosem i pieczarkami. Rozdzielić w cztery koktajlówki. Serwować.
Krewetki powinny być już ugotowane. Usuwanie jelita możecie zobaczyć jeżeli klikniecie w link krewetka północna....
Krewetki powinny być już ugotowane. Usuwanie jelita możecie zobaczyć jeżeli klikniecie w link krewetka północna....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz