czwartek, 8 listopada 2012

roladki z wędzonego łososia

Bardzo interesująca zakąska

Składniki


1      jabłko ( średnio kwaśne)
1      jajko ugotowane na twardo
40 g  chrzanu ze śmietaną
1      łyżka stoł. soku z cytryny
1      łyżka stoł. oleju
8      cienkich plastrów wędzonego łososia
1      cytryna ( nie pryskana)
2      gałązki koperku
parę listków sałaty
sól i cukier

Szybko i bardzo łatwo


Wartość odżywcza na osobę
  • 1085 kJ/ 260 kcal
  •     20 g białka
  •     16 g tłuszczu
  •       8 g węglowodanów

Przygotowanie  20 min.

Jabłko, jajko obrać, pokroić w kostkę i razem z chrzanem włożyć do miksera, dodać olej i sok z cytryny, zmiksować. Krem przyprawić solą i cukrem i posmarowć nim plastry łososia. Plastry zrolowaći położyć na liściach sałaty. Przystroić koperkiem i kawałkami cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz