Składniki
1 jabłko ( średnio kwaśne)
1 jajko ugotowane na twardo
40 g chrzanu ze śmietaną
1 łyżka stoł. soku z cytryny
1 łyżka stoł. oleju
8 cienkich plastrów wędzonego łososia
1 cytryna ( nie pryskana)
2 gałązki koperku
parę listków sałaty
sól i cukier
Szybko i bardzo łatwo
Wartość odżywcza na osobę
- 1085 kJ/ 260 kcal
- 20 g białka
- 16 g tłuszczu
- 8 g węglowodanów
Przygotowanie 20 min.
Jabłko, jajko obrać, pokroić w kostkę i razem z chrzanem włożyć do miksera, dodać olej i sok z cytryny, zmiksować. Krem przyprawić solą i cukrem i posmarowć nim plastry łososia. Plastry zrolowaći położyć na liściach sałaty. Przystroić koperkiem i kawałkami cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz