Składniki
- 4 filety z matjasa
- 150 g ugotowanego selera
- 1 jabłko
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka stoł. octu winnego
- 1/2 łyżeczki ostrej musztardy
- 1 łyżka stoł. oliwy z oliwek
- 1 cebula ( drobno pokrojona)
- 1 łyżka stoł. przecieru pomidorowego
- 1 cytryna na sok
- parę kropli tabasco, sól, pieprz, cukier
Tanio i łatwo
Wartość odrzywcza na osobę
- 940 kJ/ 225 kcal
- 12 g białka
- 14 g tłuszczu
- 11 g węglowodanów
Przygotowanie ok. 30 min.
Filety zamoczyć na ok. 20 min. w zimnej wodzie, następnie osuszyć i pokroić w kostkę. Selera i obrane jabłko także pokroić w kostkę. Dodać sok z cytryny i rozdrobnione żółtko z jajek. Ocet, olej, przecier, musztardę dobrze wmieszać, dodać parę kropel tabasco, doprawić, dodać drobno pokrojoną cebulkę i dodać do matjasa. Przystroić pociętym w wąskie paski białkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz