Składniki
500 g dorsza
1 łyżka stoł. soku z cytryny
1 cebula
2 łyżki stoł. masła
1 łyżka stoł. mąki
2 łyżeczki curry
3/4 l rosołu z kurczaka ( w proszku)
1 jabłko
1 banan
1 łyżka stoł. pociętego szczypiorku
sól, biały pieprz
Tanio i łatwo
Wartość odżywcza na osobę
- 960 kj/ 230 kcal
- 22 g białka
- 7 g tłuszczu
- 19 g węglowodanów
Przyrządzanie
Rybę pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno pokroić i usmażyć ( zeszklić) na maśle. Wsypać mąkę i curry, wymieszać i zalać rosołem. Gotować 10 min. Banana pokroić w krążki, jabłko w drobne paseczki ( można zetrzeć na tarce na podłużne paski). Rybę posolić i włożyć do zupy na ok. 10 min. Nie gotować, tylko trzymać we wrzątku. Dołożyć jabłko i banana i rozgrzać w zupie. Wsypać pocięty szczypiorek, ostrożnie wymieszać. Serwować
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz